Ude af balance – du får sgu en lykkepille og et flexjob – Smil så!!

I går var der meget snak om Århus kommune der belønner de medarbejdere der har mindst eller intet sygefravær. De kan få en designerkop eller noget andet lækkert. 

” Vi belønner dem, der møder op hver dag” siger områdechef Jonna Majcher til Jyllands Posten.

Jamen super duper. Nu er vi så igang med at belønne folk for at kæmpe videre, selvom de godt kan mærke at de ikke har det godt! Der hvor de burde blive hjemme, for at komme i balance igen enten fysisk eller psykisk. SUPER DUPER – NOT!

Det er jo helt skævt i mine øjne.

Jeg tror på,  at så snart jeg er i ubalance er jeg en elendig mor der skaber flere konflikter og mere uro og derfor ikke er den bedste mor i verden.
Jeg tror på at så snart jeg er i ubalance er jeg en dårlig medarbejder der skaber flere konflikter og uro og bestemt ikke præsterer som både jeg ønsker og som andre ønsker af mig.

Hvis du laver lige præcis det du brænder for, og det du er allerbedst til, så vil jeg vædde en citronmåne på, at du næsten ikke har nogen sygedage. Derfor ser jeg det som vores fornemmeste pligt at hjælpe alle tilbage i balance. Og det gør vi ikke ved at belønne “for at passe ind”, men ved at se og lytte til mennesket, og finde de behov der skal til for at komme i balance igen.

Du er ikke forkert fordi du er i ubalance. Du skal måske bare have hjælpen til at finde balancen igen. Og se det ville jo være en belønning fra virksomheden som er til at forstå.

Hele systemet bruger denne forkerte måde at belønne på.
Som om vi er en stor flok banditter der ikke gider arbejde! 

Aldrig har der været så stort et forbrug af lykkepiller som i disse år. Er du i ubalance, så snup en pille. Så går det hurtigere over, og så kan du bare få et flexjob oven i hatten. For vi aner simpelthen ikke hvad vi ellers skal gøre ved dig!

Du skal bare passe ned i en kasse. Kom nu, vi har flere forskellige kasser. Kassen med de stærke der kan klare hvad som helst (og har huset fuld af præmier for det), og så har vi dem der ikke magter det, der lynhurtigt får huset fuld af pilleglas, advarselsbreve, og måske en sagsbehandler der skal have sine krydser – så derfor får du lige  tilbuddet om et knaldhamrende lækkert flexjob oven i hatten.

Ja jeg skærer alle over en kam her. Og det er ikke fordi jeg hverken har noget imod lykkepiller eller flexjob. For de gør bestemt gavn, DER HVOR DE LANDER RIGTIGT!

Det er nu heller ikke fordi jeg har noget imod sagsbehandlere. Rigtig mange gør deres job fantastisk. Men der er altså også en stor del som er blevet fejlplaceret – for de behandler deres medmennesker dårligere end du behandler dine dræbersnegle i spinatbedet.
Det at være sagsbehandler kræver hjerte og fantasi til at sno sig i systemet, så borgeren får den bedste og mest nærværende samtale, og dermed føler at han/hun er vigtig. Jeg ved godt at der er regler og rammer der skal overholdes, og ja naturligvis. Gør det. Men gør det med hjerte og næstekærlighed, så virker det bedre.

Jeg tror på at alle der ønsker det, vil kunne arbejde mere eller mindre. Og alle der ønsker det, vil kunne komme i arbejde mere eller mindre. Men det kræver en ting (og nu kommer den kæmpemæssige udfordring):

Næstekærlighed er den nye valuta!

“Og det tror jeg faktisk vi alle sammen er i stand til at give. For min erfaring siger mig, at jo mere vi kommer i balance, jo mere smiler vi. Og så ruller snebolden helt af sig selv.

Jeg har en drøm om at gøre Danmark til et dejligt sted at være. Både når man er i balance, og når man er i ubalance. 
Jeg tror på at langt de fleste mennesker kan komme i balance igen, når de har fået den viden og de værktøjer de mangler for at komme ad deres rette sti i deres liv. 

Og så blir det sjovt at være dansker!

Tak fordi du læste med.
Jeg er meget interesseret i at høre hvad du mener.
Så kom lige med din mening lige herunder.

De bedste hilsner

Lotte Klink  

 

Bare lige en lille tænker til dig: Vi har nu i mange år været “Verdens lykkeligste folk”. Der har nu ligesom i cykelsporten, kommet klager om doping. Klagerne går på hvordan det kan hænge sammen at vi er “Verdens lykkeligste folk” samtidig med at vi også er et af de lande med det højeste forbrug af lykkepiller!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *